Dela kålhuvudet i 2 delar och skär bort stocken. Skär kålen i strimlor eller bitar.
Fräs kålen och löken i margarin i en stor gryta ca 5 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och låt alltsammans koka under lock ca 40-45 timme. Rör om då och då.
Smaksätt mer salt vinäger och rödvin om du vill ha en smakrikare kål.
Låt kålen kallna och förvara den i kylen.
Värm före servering.
Servera till skinka, köttbullar och korv. Snabba julen: Rödkål finns färdigt att köpa både på konserv och glasburkar i olika varianter. Tips: • Vill du smaksätta din rödkål på andra sätt passar det bra med russin, apelsin och ingefära.
Rödkål är en bra ingrediens ifall man är trött på att bara ha picklad rödlök. Rödkålen behåller dessutom sin krispighet, till skillnad från rödlöken som mjuknar lite i lagen
I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Rödkål. Picklade grönsaker är ett perfekt sätt att bevara och tillaga grönsaker när de är billiga och när det är säsong, för att sedan kunna njuta av dessa senare under hösten eller under vintern
Recept ⁄ TillbehörInlagd rödkål och rödlök, ett krispigt alternativ. Rödkål är en bra ingrediens om man vill förnya picklad rödlök till inlagd rödkål och rödlök istället
Julmat – här är Lands bästa recept Rostad rödkål med äpple och pumpakärnor Ingredienser 8 bufféportioner 500 g rödkål 2 rödlökar 2 msk rapsolja flingsalt 3 små juläpplen ½ dl pumpakärnor 2 tsk rivet apelsinskal Gör så här Sätt ugnen på 225 grader. 500 g rödkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.