Rödvinsbiff med gorgonzola & tomatpotatis med ugnsrostade oliver
Manfreds Mattorg
Manfreds Mattorg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser till ca 4pers
  •  
  • Biffar
  • 600 g Nötfärs
  • 1 st Ekologiskt ägg
  • 1 dl Rödvin
  • 2 msk Potatismjöl
  • 2 msk Tomatpuré
  • 2 msk Kalvfond, koncentrerad
  • 2 msk Hackad persilja
  • 1-2 st Vitlöksklyftor, rivna eller pressade
  • Salt- & svartpeppar från kvarn
  • 1 msk Rapsolja till stekningen
  •  
  • Tomatpotatis
  • 2 msk Olivolja
  • 8 st Medelstora potatisar
  • 1,5 dl Tomatsås med chili (köp en färdig burk...finns många att välja på)
  • 20 st Kalamataoliver
  • 1 dl Riven parmesanost (kan uteslutas om man vill spara in på...)
  • Färsk basilika och bladpersilja
  •  
  • Övrigt
  • 100 g Gorgonzolaost...eller mer om man vill det...
  • 4 msk Balsamvinägersirap på svenska eller Crema di Balsamico om man vill på Italienska
  • 2 dl Vitlöksyoghurt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.