Denna kylväska var sprängfull av kylklampar och makrillfiléer, såväl färska sådana som rökta. Någon kväll senare var det dags att avnjuta de rökta filéerna
Kärna ur och klyfta äpplena. Tvätta och klyfta potatisen. Skala och klyfta rödbetorna. Ta ut plåten och lägg på äppelklyftor och korvskivor, i en rad lite på varandra
Kärna ur och klyfta äpplena. Tvätta och klyfta potatisen. Skala och klyfta rödbetorna. Ta ut plåten och lägg på äppelklyftor och korvskivor, i en rad lite på varandra
På tallriken förutom den heta röran fanns också rökt lax och kokt ägg. Surfade runt häromdagen på matbloggar och hittade en het röra med äpple, morot och dill som jag tyckte lät god, och idag blev det av att testa den till lunch
Rökt makrill har vi ju diskuterat förut som den ultimata snabbmaten – den har bra hållbarhet i kylen efter veckohandlingen och en liten mängd ger mycket smak på tallriken
Laxtataki och wasabipotatissallad med havslilja och tatsoi, inlagd. Kantarellpasta med pecorino. Grillad chuck roll med smörpenslad majskolv och ankfettpotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.