Vispa ned smöret i omgångar tills såsen tjocknar, smaka av med vitpeppar och salt. Jag fick tag på fin torskfilé, tjock som torskrygg men till mindre än halva priset, när jag lämnade butiken hade jag även fått med mig några ostron och havskräftor
Fiskdiskarna är fulla med färsk fisk och då måste man ju passa på. Igår blev det en fin härlig bit torskrygg och då passade jag på att göra en fransk sås som jag velat prova en längre tid
Vispa ner det rumstempererade smöret och smaka av med salt och peppar. Jag hade aldrig hört talas om den här såsen innan jag såg såg ett avsnitt av Sveriges mästerkock och en av de tävlande hade lagat beurreblanc
Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1/2 dl torrt vitt vin 2 dl grädde 75 g rumsvarmt smör salt och peppar citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Värm såsen. 3 dl Kelda® mild citronsås. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g rökt makrill 250 g fryst bladspenat 3 dl Kelda® mild citronsås
Skär den rökta laxen i småbitar. Sautera den skalade vitlöksklyftan hel i en panna med olivoljan. Koka pastan i rikligt med salt vatten tills den är al dente
Först ut var en lax medvitvinsås och en kompott på äpple och kålrabbi. Ibland händer det att jag tar den och alltid kul med lite nya förslag och tips som man kan ta med sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.