Som du kanske har märkt så är det inte så mycket mjölkprodukter just nu i mina recept. Har medvetet dragit ner på det och försöker att tänka om lite, göra lite mer utan just mjölkprodukter
Tidigare i veckan njöt vi av denna vegetariska sötpotatispaj och eftersom den fick så mycket uppmärksamhet på sociala medier är det nog läge att vi lägger upp receptet här och nu
Sötpotatispaj med spenat och fetaostPajskal. Med inspiration från Sofia och Ett bättre du bjöd jag i måndags lillasyster på en fantastiskt god matpaj som vi avnjöt ute i solen på balkongen
Vill ni hellre göra en matpaj så föreslår jag att ni kikar in på Lilla Matderiven och Ann-Louises minst sagt lockande sötpotatispaj med svamp och grönkål
Timjangravad anka med sötpotatispaj, madeiraconsommé och fikonPortioner. Sötpotatispaj. Sötpotatispaj. Häll upp consommén i snapsglas och servera med ankbröstet och sötpotatispajen
Sötpotatispaj med ruccola och fetaost (6 port). Ny energi, nya soldagar och en ny jobbvecka. Jag tycker inte ens det känns jobbigt med måndagar eftersom jag stortrivs på jobbet och längtar till vad dagen har att erbjuda för utmaningar
När jag ser filmer där de äter typiska maträtter från söden såsom friterad kyckling, sötpotatispaj och majsbröd blir jag alltid väldigt sugen på att testa det, vilket jag också gjort flera gånger
Efter att ha kikat runt bland olika efterrätter så kändes sötpotatispaj som ett kul alternativ. Jag hade jetlag igår eftersom vi åkte ända till amerikanska södern och tillbaka på bara ett par timmar, men här kommer bilderna från vår resa, hi hi
En av den här veckans vegetariska rätter (den andra var en sötpotatispaj som vi nog får jobba vidare, den blev god men alldeles för "lös" så den får justeras innan det kommer ut recept här på bloggen
Att vi lagt den under efterrätt kan efter den första avsmakningen verka dumdristigt, ty denna sötpotatispaj är en mastig delikatess som med lätthet kan förpassa den mest åpne till en matkoma
Längre fram i höst ska jag testa att göra en sötpotatispaj. Sötpotatis har snabbt seglat upp som en favorit här hemma hos mig, det är relativt billigt, mättande och man kan göra samma saker som man kan med "vanlig" potatis med den skillnaden att sötpotatis inte innehåller stärkelse och man får därmed inte de där frasiga pommes fritesen, men däremot en lite djupare smak
Sätt ugnen på 200°. Klä en ugnssäker form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Pensla med smör-&rapsolja. Lägg filodeg i formen, pensla med smör-&rapsolja mellan varje ark
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.