-) Ochsaffransbullar ska inte penslas med ägg. Och sen kombinerar man det hela med den gamla välkända principen att "allt blir godare med smör" så får man detta resultat
Adventstider är saffranstider, så i helgen bakades det saffransbullar. Men inga vanliga "katter" med russin, mer traditionella bullar med en fyllning av apelsin och vit choklad
Pensla med ett vispat ägg och strö eventuellt över mandelspån. Stöt saffranet med ½ dl socker. Häll vätskan över jästen och rör tills jästen har löst sig
Saffransbullar. Blanda rumsvarmt smör med finriven mandelmassa, råsocker och vaniljsocker. Börja med att röra ut saffranet i likören, gärna kvällen före
Jag brukar alltid baka lussekatter till jul, men i år tänkte jag testa något nytt och då blev det saffransbullarmed en supergod fyllning gjord på smör, socker, mandelmassa och apelsin
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och täck med plast. Det här receptet är en blanding av Martin Johanssons (Pain de Martin) knådfria saffransdeg och, något modifierat, Leila Lindholms smarriga fyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.