I år fick det bli en fyllning med smak av apelsin och istället för mandelmassa använde jag mandelmjöl, dottern kan nämligen inte äta mandelmassa (den innehåller bittermandel)
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och täck med plast. Det här receptet är en blanding av Martin Johanssons (Pain de Martin) knådfria saffransdeg och, något modifierat, Leila Lindholms smarriga fyllning
Det var de här gua små bullarna som jag stod och slet med igår. Lös upp salt och socker och tillsätt sedan mjöl, lite i taget tills det blir en ganska lös deg
Blanda saft och skal med apelsinjuice och kryddorna i en kastrull. Eftersom det är fredag idag kommer här ett tips på en riktigt god dessert som man faktiskt kan äta med gott samvete
-) Ochsaffransbullar ska inte penslas med ägg. Och sen kombinerar man det hela med den gamla välkända principen att "allt blir godare med smör" så får man detta resultat
Adventstider är saffranstider, så i helgen bakades det saffransbullar. Men inga vanliga "katter" med russin, mer traditionella bullar med en fyllning av apelsin och vit choklad
Nu när jag testat en del recept ville jag så gärna dela med mig till er så jag kontaktade Jessica och Maria och de sa att jag fick dela med mig av vissa recept medan andra hålls exklusiva för de som köper böckerna
Lyft upp degen och vänd den upp och ned med rullen upptill. blandat med. En saffransbulle som smälter i munnen och som bakas ut på ”ett nytt smart sätt”, åtminstone för mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.