I fredags bjöd vi in våra goa grannar, deras stora dotter hade önskt musslor hemma så då bestämde jag mig snabbt för att göra en fisk och skaldjussoppa
Den enkla torskbiten blev jättegod, med mycket smak och härlig indisk touch. salt och svartpeppar. Finfinhacka vitlök det mesta av chilin och koriandern
Salta och vänd den först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokos. 2 Häll upp mjöl på en tallrik och kokosflingor på en annan. 3 Skölj och skär fisken i mindre bitar, torka av på papper. 4 Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken på låg värme 2-3 minuter på varje sida, tills paneringen blivit gyllenbrun. Till servering 1 Servera med ris, sweet chilisås, limeklyftor och sallad
Tina fisktärningarna, skala räkorna och spara räkskalen. Lägg räkskalen i en gryta tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré, fiskbuljongtärning, vitt vin, vatten och grädde
Skölj och putsa fisken och dela den i fyra portionsbitar. Riv vitlök och ingefära. Stek vitlök, ingefära, sojabönor eller ärter, bambuskott och chili i oljan
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar
Barnen gaddade ihop sig idag och önskade sig en av sina favoriträtter – brinnande kärlek. Det är en klassisk dansk rätt som i sin enklaste form består av potatismos och knaperstekt bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.