1 kg tjocka revbensspjäll. Förkoka spjället i buljong ca 45 minuter. Dela i ribbor. Värm ugnen till 225°. Koka ihop vinäger och kalvfond tills 1 dl återstår
Min pappa gjorde ofta tjocka revbensspjäll men själv föredrar jag de tunna. Vi var tre som åt och det blev lite över till lunch så jag ger inga direkta mått per person2 stora bitar tunna revbensspjäll (de får precis plats på gallret i ugnen och ligger lite omlott innan de krymper)GrillkryddaGlace
Ansa och dela revbenen i lagom stora bitar. Skär löken i klyftor. Lägg revbenen i en gryta tillsammans med vatten, lök, tomatpurén och buljongtärningen
Lägg köttet i en gryta och häll i 3 liter vatten. Häll i salt, kryddpepparkorn, svartpeppar, lagerblad, gul lök, morot, vitlök och rotsellerin i grytan
Stycka revbenen på längden och lägg dem i en kastrull, slå över vatten och låt koka upp. Skumma väl och låt sjuda i ca 30 minuter, spola därefter revbenen kalla och skär dem till fina bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.