Saffranskladdkaka med mandelmassa
Milda.se
Milda.se

Saffranskladdkaka med mandelmassa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 100 g mandelmassa
  • 150 g Milda mat- och bakmargarin
  • 2 pkt saffran
  • bär (valfri sort)
  • Milda mat & visp

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200°C.

    Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner äggen.

    Riv mandelmassan och vänd ner den i smeten.

    Smält margarinet och rör i saffranet, tillsätt till smeten. (Se till att skrapa ur kastrullen med slickepott så all saffran kommer med).

    Smörj en form med avtagbar kant med flytande margarin och mjöla. Gräddar du med över och undervärme ska kakan gräddas i mitten i 18-23 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan I varmluftsugn spelar det ingen roll vart i ugnen du gräddar.

    Servera kakan ljummen eller kall med bär och en klick Milda visp.

    Tips: Du kan tillsätta ett skivat äpple i smeten innan den stoppas in i ugnen för att få en annan smakbrytning på kakan. Det är också gott att tillsätta lite grovt hackade mandlar i smeten för att förstärka mandelmassan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.