Blanda socker, mjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner äggen.
Riv mandelmassan och vänd ner den i smeten.
Smält margarinet och rör i saffranet, tillsätt till smeten. (Se till att skrapa ur kastrullen med slickepott så all saffran kommer med).
Smörj en form med avtagbar kant med flytande margarin och mjöla. Gräddar du med över och undervärme ska kakan gräddas i mitten i 18-23 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan I varmluftsugn spelar det ingen roll vart i ugnen du gräddar.
Servera kakan ljummen eller kall med bär och en klick Milda visp.
Tips: Du kan tillsätta ett skivat äpple i smeten innan den stoppas in i ugnen för att få en annan smakbrytning på kakan. Det är också gott att tillsätta lite grovt hackade mandlar i smeten för att förstärka mandelmassan.
Ta en form med löstagbar kant och antingen smöra eller klä med bakplåtspapper. Ta en form med löstagbar kant och antingen smöra eller klä med bakplåtspapper
Saffranskladdkaka, såå himla gott. Gjorde den för första gången förra året och tog bilder för att jag skulle lägga ut här men med allt med utbyggnad och renovering fanns nog inte orken till slut att genomföra det fullt ut
Denna blev verkligen helt fantastisk och är svår att misslyckas med. Blanda ihop alla torra ingredienser, tillsätt sedan smörblandningen, mandelmassan och till sist äggen
D Gjorde lussekatter + förra årets favorit lussesemlor (skitgoda), sen gjorde vi även saffranscolasnittar (kommer bild på dom också framöver), och sen gjorde vi denna saffranskladdkaka som serverades ihop med vispad grädde och hallon
Blev förvånad när jag upptäckte att jag inte redan delat med mig av detta härliga recept (använder min egen blogg som shoppinglista när jag handlar mat, haha
Det är ju nästan pinsamt att jag aldrig provat på saffranskladdkaka förr så igår var det dags. Resultatet blev en kladdigt god kaka med en fin saffranssmak
Den vita chokladen ger en underbar krämighet och god smak i kombination med saffranet. Den här saffranskladdkakan är en perfekt dessert till julmiddagen eller adventsfikat
Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Ingredienser Portioner. 12 bitar 100 g smör 1/2 g saffran 100 g vit choklad 2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) smör till formen Till servering hallon eller rårörda lingon eller citronkräm (se tips) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.