Dela blomkålen i mindre bitar och lägg den i en matberedare. Det låter säkert jättekonstigt men det är så gott och man blir verkligen mätt på få kalorier
Vi köper ibland ett kilo zucchini i affären och gör två långpanneplåtar med zucchinirundlar i olja som man sedan kan ha som tillbehör till kött eller kycklingrätter, i en pasta eller en god sallad
Skiva zucchininoch skär paprikan i tärningar. Skillnaden mellan en omelett och en frittata är sättet man serverar dem pâ - omeletten serveras vanligen vikt medan frittatan serveras öppen
Torskfilé, ugnsrostad blomkål toppad med riven parmesan och smörsås. På fisken hade vi en klick med blandning av philadelphia, pepparrotsost och persilja
Skär auberginen ochzucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja. salt och malen svartpeppar. Varva skivorna av zucchini, aubergine och tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar
Ta bort blasten från blomkålshuvudetoch skölj sedan av det. Recept på paprikasåsen hittar du längre ner i det här inlägget (vart jag har fått tag på det ursprungliga såsreceptet har jag dessvärre inte antecknat) och recept på ugnsstekt palsternacka hittar du om du klickar här
Skär eller bryt blomkålen i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och släng i blomkålen med smör. Detta blev dock jättegott och passade perfekt denna kyliga måndag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.