Här hittar du en LCHF-variant på äppelkaka, här hittar du en äppelkaka med kokta vita bönor i smeten, här hittar du en riktigt nyttig och rustik äppelkakevariant, och slutligen en riktig festkaka med äpplen, mango och mandelmassa
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. Täck över med bakduk, och låt jäsa i rumstemperatur - eller gärna lite svalare - ca en timme
Kakan är både gluten- och mjölkfri. Nja, nu har jag väl inte tänkt mig att hamna i en kaka precis - även om likheterna är påfallande - men det måste ju finnas andra sätt att komma till användning för oss mänskliga banan-look-alikes
Lös upp jästen och mjölk/mjölkersättning och vatten med en visp i en bunke. Häll upp degen på ett lätt mjölat bakbord (förstås medglutenfri mjölmix på )
Den är saftigoch "tät" i konsistensen och passar förträffligt till en god kopp grönt eller vitt te på eftermiddagen när blodsockret börjar dala och det soliga humöret börjar vackla
Konsten för att få fina våfflor är - förutom en bra smet förstås - är att ha lite tålamod och låta järnet bli riktigt varmt innan man häller i smeten, och sedan ha lite tålamod till och låta våfflan grädda klart innan man öppnar locket
LivsstilSaftig saffranskaka med mörk choklad och granatäpple (glutenfri) Av. Som tack för din närvaro har jag bakat en saffranskaka med mörk choklad och granatäpple dagen till ära
Rör ned mandelmjöl, samt kokosnötsmjöl blandat med bakpulver. Den här gången blev det en rustik plommondessert, som smakar gott tillsammans med en klick lättvispad grädde eller mjukrörd vaniljglass, för er som tål det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.