Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftigapäronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Jag vågar nog säga att den saftiga morotskakan ligger chokladen hack i häl. Jag fattade liksom aldrig grejen med att välja grönsaker framför choklad i fikasammanhang
Passar till efterrätt men byter man ut päronet mot broccoli, spenat eller sparris har man en liten matig ostkaka som exempelvis kan serveras med en sallad
Päronen är ju riktigt goda nu och den här kakan är både saftig och knaprig av nötterna. En annan bra sak att baka denna helg är den här päronkakanmed nötter
Recept. Mia Veronica Pa. tis, 2013-08-06 17. 26. 35min. (1). 1. Skala och dela päronen i mindre bitar. Blanda i kanel och vaniljsocker och ställ åt sidan
God och saftig - precis som en smörgåstårta ska vara. Det hade förmodligen varit lättare med landgångsbröd istället för formfranska eftersom de sistnämnda gärna vill glida isär efter ett tag
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.