Vispa ägg och björksocker vitt och fluffigt med elvisp. Här kommer ett recept på saftigachokladcupcakes som inte innehåller allt för många kolhydrater (kh)
Räcker med lite, lite apelsinskal. Dekorera med choklad, strössel eller nötter. Igår rykte det i mina bakfingrar och jag har velat baka cupcake s länge nu
De ska vara saftiga och lite kladdiga. Det låter kanske inte särskilt gott men dessa cupcakesmed mörk choklad och nougatganache blev en av mina favoriter
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Vi gör det alltid lite extra mysigt hemma hos oss på fredagar med god mat och gofika. Cupcakes. Muffinsen är super saftig med bitar av choklad i och på toppen har jag dekorerat med en frosting på nutella och cream cheese, hasselnötter och färska jordgubbar
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Färga med valfri fär och spritsa sedan dina cupcakes. Chokladcupcakes. Börja med att vispa äggvitorna fluffiga (gärna i en hushålsmasksin då det blir mycket, mycket vispande)
Fyll formarna försiktigt en efter en med varje färg av smeten och grädda i mitten av ugnen ca. En fördel är om dina rainbow-cupcakes får stå över natten och suga till sig vätskan ur frostingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.