Lägg över kycklingen på ett fat och låt ligga medan du gör såsen. Smält smöret och blanda i olivoljan och soyan, pensla kycklingen på "undersidan" och krydda med salt, vitpeppar och grillkrydda
Gräddigpastasåsmed vitlök, svamp och persilja. Det går bra om den är klar innan såsen, häll av den och skölj med lite kallt vatten för att avstanna tillagningen
Blanda rumsvarmt smör med finhackad vitlök, timjan, salt och peppar. Medans steken står i ugnen förbereder du potatisen genom att skrubba den så den är ren men inte utan skal
Fortsätt sedan med att hacka lökarna och skiva oxfilén. Även om vi för det mesta grillar vårat kött nu under denna årstiden så får man ju inte glömma av alla goda pastarätter man kan göra med köttet också, tex pasta med oxfilé
Upplägget jag valde denna gång blev åt det klassiska hållet med en gräddigbrunsåsoch kokt potatis. Börja med att skala potatisen och sätta den på kokning
Smörj in potatisen i olja och krydda med rosmarin och salt. Servera med gelé. Bryn kycklingen på båda sidor i smör och olja på hög värme, salta och peppra
Stek fisken lite lätt i ganska rikligt med margarin eller smör i en stekpanna, stek några åt gången. Lägg tillbaka makrillen i stekpannan och tillsätt mellangrädde, soltorkade tomater, smaksättningen och oliver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.