14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här
Fräs den i smör under omrörning tills den blir lite glansig. champagne, liten flaska. Skär laxen i ca 2 cm tjocka skivor som väger ca 75 g styck. 10 person(er) Ingredienser 1,2 kilo laxfilé, skinn- och benfri, från mittbit 2 tsk salt 1 knippa dill 1 knippa persilja 1 krm vitpeppar, nymald hushållssnöre CHAMPAGNESÅS 2 schalottenlök 1 msk smör 37 cl champagne, liten flaska 0,5 l vatten 1 msk grönsaksfond, konc 1 msk hummerfond, konc 2 msk fiskfond, konc 1 lagerblad 2,5 dl matlagsningsgrädde 2 msk Maizena majsstärkelse 0,5 tsk salt MOS 2 kg mjölig potatis 2 tsk salt 50 g smör 4 dl mellanmjölk 200 g kallrökt lax 1 knippa dill 1 tsk salt SALLAD 3 apelsin 300 g sockerärter, eller sockerbönor 4 selleri, stjälkar 1 pkt ärtskott, (50 g) 0,5 tsk salt
Fetaosten och valnötterna gör att det blir lite matigt och för mig och Lars räckte det bra i kväll. Men överkokt blomkål och inlagda rödbetor göra sig ej besvär, det går fetbort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.