Gott i en sallad eller som tillbehör till stekt eller grillat kött. Picklade morötter med chili. En del grönsaker kan läggas in med varm lag, och en del mår bättre av en avsvalnad, kall lag
Blanda i salladen och toppa med päronen, grovt hackade valnötter och kluttar med gorgonzola. Blanda kvarngrynen med kikärtorna (skölj och låt rinna av om du använder burkvarianten) och krydda med salt och nymald svartpeppar
Ingredienser Portioner. 8 1 blomkålshuvud 1 liten fänkål 4 små morötter 1 palsternacka 1 rödlök 2 dl strösocker 3 dl vatten 1 dl ättiksprit 2 stjärnanis 1 kanelstång 1 liten bit färsk skalad ingefära Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Lägg i salladslöken och häll upp på burk och kyl. Lägg alla grönsakerna i lagen förutom salladslöken och låt det sjuda 3 minuter. 3 salladslökar, skivad i små bitar
Häll över grönsakerna och låt stå minst ett par dygn i kylen. 1 kg snabbt förvälda blandade grönsaker tex morot, palsternacka, smålökar, och blomkål. 11 kg snabbt förvälda blandade grönsaker tex morot, palsternacka, smålökar, och blomkål 2 dl ättika 4 dl strösocker 6 dl vatten 1 tsk senapsfrön 2 st lagerbladLägg grönsakerna och kryddorna i en glasburk
I Kapstaden en gång för flera år sedan åt vi en salladmed ljumna grillade grönsaker som på just det sättet bitit sig fast hos oss båda som ett kärt minne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.