Förstod verkligen aldrig tjusningen medsallad Nicoise när vi bodde i Frankrike. Konstigt dock att man måste åka till Nederländerna för att få en juste sallad Nicoise
I dag ska ni få ta del av en sallad, eller i varje fall så ska ni få ta del av receptet på salladen, som är förknippat med lite reseminnen för oss båda
För mig började det med att jag ville göra en salladmedtonfisk och ägg, lite nicoiseinspirerat. Det som är bra med den här salladen är att den är lätt att variera
I de flesta fall, då du blir serverad en Salade Niçoise, så kommer du få en salladmed kokt potatis, rödlök, tomater, ägg, kapris, oliver och tonfisk på burk
Toppa salladenmedtonfisk, dressing, oliver samt basilika. I en sallad är det viktigt med bra och smakrika råvaror, tomaterna är extra viktiga tycker jag
Receptet på denna goda varma sallad hittade jag i Leilas nya kokbok "The fresh foodie". Där serverar hon den tillsammans med lövbiff men här valde jag tonfisk i stället
Idag fick avokadon toppa min sallad som jag slängde ihop av lite rester i kylen. Skär potatisen i bitar och lägg ovanpå, tillsammans medtonfisken och tomaterna
Fortsätt med att fördela tonfisk, sardeller, rödlök och oliver över sallaten. Dekorera med persilja. Servera med olivolja, vinäger, salt, svartpeppar och baguette
Lägg på tonfisken. Skiva tomaterna och lägg på salladen. 1400 g färsk tonfisk, MSC-märkt. 11 salladshuvud. 11 krm svartpepparSallad nicoise. 1Stek tonfisken hastigt på hög värme i smör och olivolja. 1Lägg upp salladen på ett stort fat. 1Skala och dela äggen på mitten och lägg på salladen. 1Skala och skiva löken och fördela över salladen. 1Servera salladenmed dressingen
Toppa medtonfisken. Smaka av med kryddorna och skeda vinägretten över tallriken. Jag vet att det ofta är kokt potatis och sardeller i men jag kör en variant som är utan dessa två ingredienser(sardeller gillar jag förresten inte alls) så kanske är det egentligen bara en tonfisksallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.