Skölj och strimlasalladen och sila av vattnet från oliverna. Sallad. Skölj potatisen. Blanda alla salladsingredienser med den kokta potatisen och dressingen
Skölj salladen och låt den rinna av. Riv den ibitar och lägg upp på ser-veringsfat. Arrangera in-gredienserna på salladsbädden med sardellfiléerna överst
Här kommer en egen tolkning på den franska salladenSalladNicoise. I en sallad är det viktigt med bra och smakrika råvaror, tomaterna är extra viktiga tycker jag
Lägg upp salladen på tallrikar. Koka äggen, skala och dela dem i halvor. Fördela tonfisk, sardeller, skivad rödlök, svarta oliver och kapris över salladen
Skiva tomaterna och lägg på salladen. Koka haricots verts i lätt saltat vatten i ett par minuter. Häll av vattnet och lägg dem i kallt vatten så behåller de den gröna färgen
i veckan när var jag hemma för att äta en snabb lunch gjorde jag en salladNicoise. Jag vet att det ofta är kokt potatis och sardeller i men jag kör en variant som är utan dessa två ingredienser(sardellergillar jag förresten inte alls) så kanske är det egentligen bara en tonfisksallad
Förstod verkligenaldrigtjusningen med salladNicoise när vi bodde iFrankrike. Salladingredienserna är något vaga med ta så mycket av varje som du tycker är gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.