Psst, vi glömde säga att ni måste tänka er italiensk salladpå finskt vis, vad tänker ni då. Under våra år på finska sidan har vi nog ätit åtskilliga portioner av denna sallad
Röd ris är väldigt populär, men brukar oftast göras på olika vis. strö över salt på varje sida och fritera tills de får en fin gyllene färg ( ha gärna lock på, då det skvätter en del)
Gör dressingen genom att lösa upp en ordentlig nypa salt i citronsaften och vispa i olivoljan. Och ändå är där fler prylar i salladen som jag inte fixade att skriva ut i titeln
Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Lasagne på Anettes vis. Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.