När jag gör äppelpaj gör jag för det mesta smulpaj, för det är ju både gott och går snabbt att göra. Idag tänkte jag att jag skulle variera mig lite, så jag freestylade ihop en paj med äpplen och pecannötter
Så denna äppelpaj innehåller syrliga granny smith äpplen, salt från havssalt och sötma förstås. sött, salt och surt/syrlighet (vissa påstod att även styrka/hetta skulle vara med, men det var lite omdiskuterat)
Äppeltider och då måste man ju såklart baka äppelpaj. Använd med fördel syrliga äpplen. Denna goding har en liten touch av havssalt som ger en väldigt god brytning till det söta och syrliga
Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl
Servera med glass eller vaniljvisp. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena
När jag slutade jobba, satte jag mig ner, tog en kopp kaffe och bestämde mig för att släppa prestations-ångesten och bara köra ett lätt pass med övningar som jag tycker är roliga och bara få lite cirkulation i kroppen
Först ut är den här underbara knäckiga äppelpajenmed hemkokt vaniljsås. Eftersom det är äpplets dag så tänkte jag bjucka dig på mina godaste bakverk med äpplen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.