Gott både som förrätt eller försnax om man petar upp scampisarna på brödet. 30-40 scampisar1 avocado1 paprika6 coctailtomater3 skivor vitt brödTill viltlöksbröden. smör2 vitlöksklyftorörtkryddasaltpepparca 2 dl riven ostScampismarinad. Utmärkt med olivolja, 1/2 hackad chili och 2 vitlöksklyftorSenapsdressing. 1/2 dl olivolja4 msk äppelcidervinäger1,5 msk dijonsenapsalt o pepparSkala scapmisarna och lägg i den blandade marinadenFinhacka paprikan, dela avokadon och coctailtomaternaBlanda senapsdressingenBlanda mixen till vitlöksbrödet och bre på brödet, avsluta med att strö över ostenStäll in brödet i ugnen ca 10 min, tills osten har smält och fått fin färgLägg upp grönsakerna och häll över senapsdressingenStek till scampisarna så de blir varma (ca 3 min)Skär bort kanterna på brödet när det e klart och dela till trekanterKLART. -) Som förrätt behövs endast ca 6-8 scampisar och två trekantsbitar bröd
Blanda peston med creme fraichen i en skål. Servera tillsammans med laxen och pestosåsen. Sätt ugnen på 225 grader och pensla laxen med lite olivolja, salt och peppar och tillaga i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter beroende på om du vill ha den helt tillagad eller med lite kärna i. 225 grader och pensla laxen med lite olivolja, salt och peppar och tillaga i mitten av ugnen i ca. 20-25 minuter beroende på om du vill ha den helt tillagad eller med lite kärna i
Serveras medbandpasta. Häll sedan över detta i pannan med fläskfilé. När dessa fått fin färg så häll över i pannan med fläskfilén, löken och de soltorkade tomaterna
Servera med valfri pasta, men gärna nån sorts bandpasta eller spaghetti, och fetaost. Krydda med salt, svartpeppar, citronpeppar, paprikapulver och basilika
Hittar man inte den och vill ha en bred bandpasta kan man t. När vi var i USA åt vi en pastarätt med lax, sparris och citronsås som inte var så dum så idag tänkte jag göra något som liknar den
En riktigt snabb och enkel kycklingsås eller kycklinggryta som serveras medbandpasta. Lars och pappa kämpar för fullt här hemma med att färdigställa köket och jag längtar så tills det blir klar så jag kan göra lite adventsfint
Syrliga scampismed sting från chilli doppade i en superkrämig avocadodipp. Det här är jättegott att äta precis som det är men jag brukar servera detta tillsammans med ugnsbakad klyftpotatis och och en god grönsallad
Servera med valfri pasta, men gärna nån sorts bandpasta eller spaghetti. I med crème fraiche, grädde och krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver
Koka upp pastan med lite salt och skiva och bryn fläskfilén, krydda med svartpeppar. Under tiden kokar du upp grädden och crème fraichen tillsammans med sweet chili och sambal oelek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.