Potatisen är kryddad med dragon och är tillagad råstekt i tunna skivor i ugnen. Denna veckan tänkte jag börja med att tipsa er om ett smidigt sätt att tillaga potatis i ugn
Skala vinterpotatis och skär den i tärningar eller tunna skivor. Torka potatisen i en handduk. På så sätt slipper du stänk under stekningen och potatisen får en jämn stekyta
Kryddblandning med öländska örter är otroligt gott till råstektpotatis. Brukar du råsteka potatis. Att krydda rejält med torkade örter och flingsalt sätter extra smak och potatisen kommer till sin rätt, glöm bara inte en gnutta råsocker också
Bryn potatistärningarna så att de får en yta och blir bruna utanpå. Skala stora fasta potatisar, tärna dem fint i 1 cm tärningar. 4-5 fasta stora potatisar
Servera med stekt potatis och hemslungad Bearnaisesås. Nu har det varit ett alltför långt blogguppehåll men är nu tillbaka med ny energi efter en tre veckor lång och härlig semester i USA
Överbliven potatis finns ofta här hemma. För de mesta gör jag vita kroppkakor av den men tärnad och uppstekt i smör, ströbröd och goda kryddor är den inte heller fel
Vänd då och då, låt steka ca 20-30 min min totalt (beroende på potatis). 450 g potatis. Skala och riv alla ingredienser på grova sidan på rivjärn, blanda och stek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.