Stek därefter tofu, lök, chili och ingefära i stekpanna med en neutral olja (jag valde rapsolja) samt sesamoljan tills dess att tofun börjat få lite färg och löken mjuknat
Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Det går kvickt att fixa ihop och kan ersätta både mozzarella och keso. Förutom att använda tofun till den här rätten, brukar jag dessutom ha den på mackan, konsistensen påminner lite om keso och med lite örtsalt på en god rostad macka är jag lätt i sjunde himmelen
Glöm förresten inte att det ska vara FAST tofu, den mjuka sorten är nästan helt omöjlig att steka. Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkål med honung och ingefära och den här salladen med brysselkål, tofu och shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi
Jag blev så himla sugen på tofu igår, och då är det så himla bra att jag har en biologisk affär bara runt hörnan från lägenheten där jag kan hitta sådant där konstigt som gemene italienare inte efterfrågar i matvarubutikerna
Inlägget Polentapanerad tofu med rödbetstzatziki och sötpotatis dök först upp på Min Matlåda. Inlägget Polentapanerad tofu med rödbetstzatziki och sötpotatis dök först upp på Min Matlåda
Blanda med soja, risvinäger och honung. Tvätta apelsinen och riv ner skalet. Skär tofun i halvcentimetertjocka skivor och lägg i en liten ugnsfast form
Krösbärstomater fyllda med mozarella och toppade med sardellfiléer som fått gratineras i ugnen en stund blir syndigt gott, passar bra som förrätt med lite skinka och ost
) Jag gillar att plocka fram mina härliga grytor och göra storkok. Den här laxgrytan är lätt att göra och passade även mannen som inte är så förtjust i lax
Jag gillar rårisnudlar till det här, men glas- eller vanliga risnudlar går lika bra (och självklart andra nudlar, men de här sorterna drar åt sig smaken av mison lättare)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.