Hetta upp en liten stekpanna eller gryta med olivoljan och stek vitlöken hastigt. När man dänger ihop dom ingredienserna brukar vi snajsa till det lite och kalla spektaklet för Pasta Caprese
550 g Falukorv Så hög kötthalt som möjligt. 2 st Tomater. 250 g Mozzarellaost (i bit). 3 deciliter Smetana Eller creme fraiche om du inte hittar smetana
Ringla över den lilla skvätten olivolja och krydda med salt och peppar. Falukorv Caprese - ett snyggt namn för ungstekt falukorv (2 portioner). Falukorv Caprese - ett snyggt namn för ungstekt falukorv (2 portioner)
Till den här rätten använder jag Renée Voltaires Lantbuljong med citrongräs & chili. Låt allt koka ihop ett par minuter och krydda med muskotnöt, salt och peppar
Droppa på frikostigt med olivolja och något mer försiktigt med balsamvinäger. Servera salladen överströdd med färska basilikablad och strö på brödkrutonger vid serveringen
Krydda med salt och peppar. Servera med t ex potatisklyftor och sallad. Fläskfilé caprese1 port4 skivor fläskfilé4 skivor mozzarella4 skivor tomatbasilikaolivoljaStek köttet i skivor i smör
Här toppas den däremot med tomat och mozzarella och gratineras i ugnen. Potatisen till blandas med färdig pesto och blir huxflux världens smidigaste potatissallad
Capresemed ugnsbakade tomater och sardeller4 port8 plommontomaterflingsalt olivoljasvartpepparbalsamvinäger2 bollar mozzarella8 sardellfiléer1 kruka basilikasalt och pepparDela tomaterna i 3 skivor och på med salt, peppar, olivolja och balsam
Några av de andra ingredienserna inhandlades på Lassegårdens trädgårdar utanför Mariestad, en liten gårdsbutik samt café med enbart egenodlade och KRAV-märkta råvaror
Vi börjar morgonen med ett enkelt, fräscht och supergott drinktilltugg. Caprese där man varvar tomater, mozarella och basilika är en av mina favoritsallader, så det är ju inte så konstigt att jag älskar detta drinktilltugg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.