Selleripuré till stekt ryggbiff
Milda.se
Milda.se

Selleripuré till stekt ryggbiff

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st ryggbiffar
  • á 125 g
  • 2 msk Milda Culinesse
  • salt
  • svartpeppar
  • 7 dl tärnad rotselleri
  • 3 dl tärnad rå potatis
  • 1 dl mjölk
  • 50 g Milda mat & bakmargarin
  • salt
  • vatten
  • mald vitpeppar
  • riven muskotnöt
  • 4 port blandad sallad

Beskrivning

    Låt biffarna ligga framme i rumstemperatur, helst 30 minuter före stekning. Torka biffarna noga före stekning. Häll matfett i en kall stekpanna och ställ in plattan på ett eller två steg under hägsta läget. När matfettet slutat bubbla är temperaturen lagom för stekning.

    Stek biffarna 3-3½ minut på var sida. Vänd biffen när köttsaften sipprar fram på ovansidan. Stek den färdig på andra sidan. Vänd inte biffarna mer än en gång. Lägg biffarna på uppvärmt fat och täck över med aluminiumfolie så att de håller sig varma.

    Lägg rotselleri- och potatistärningarna i en kastrull. Slå lättsaltat kokande vatten över så att det precis täcker tärningarna. Koka grönsakerna mjuka.

    Värm mjölken. Mixa grönsakerna i matberedaren med matfettet och späd med mjölken. Smaka av med salt, peppar och muskot.

    Servera till biffarna med en blandad sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.