Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Stressa inte ihjäl dig, gör dessa chokladbräck med goda toppings på. Tar nästan ingen tid alls, bara förbereda ”strösslet” och sen värma choklad i micron, hälla ut på en plåt och sen på med valfri topping
Vi har några påsar kvar i butiken här på Solhaga, om ni nu skulle ha vägarna förbi. Och de sista stora säckarna gjorde vi ett riktigt fint veckans bröd av den här helgen
Anna Lind Lewin är en av de stora auktoriteterna när det gäller att ta vara på maten — hennes bok Fattiga riddare och andra kökshjältar är full av goda tips
Då var vi åter på plats i köket efter en liten minisemesterresa till närmaste huvudstad, Köpenhamn, där vi spatserat runt och bara njutit av tillvaron några dagar
Oij, märkte just att det visst blivit en hel del inlägg om rabarber på senaste tiden. Men eftersom VI har en hel del rabarber kan jag tro att NI också har det, och vill hitta på någonting kul att laga av dem
Vilken start jag fått på min semester. Det som jag nog är mest nöjd med att vi fått i ordning här hemma med altan, växter, planteringar med mer (får visa er bilder senare) men också att frysen blivit påfylld med massa gott att ta med sig för de kommande stranddagarna
Men eftersom det inte är något poolväder idag så startade jag istället upp semestern med ett besök på loppis och hittade ett par pinnstolar som jag har en plan för
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.