Semla, semla, semla….
Breadnerd
Breadnerd
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • lördag
  • 2853 som jag anpassade lite. Det som talade för receptet var mängden nymortlad kardemumma. En semla utan kardemumma är ingen semla, det är bara en gräddbulle med mandelmassa. Utan kardemumma uteblir den Pavlovska reaktionen fullständigt. Det bör tilläggas att jag är synnerligen konservativ vad gäller semlor, det är kardemumma, grädde och mandelmassa som gäller!
  • Semlor
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 3 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g mjukt smör
  • 1 ekologiskt ägg
  • 11-12 dl vetemjöl (Orga)
  • 1 ägg till pensling
  • 200 grader i ca
  • 8 minuter tills de fått fin färg

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.