Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen. Mosa inkråmet med elvisp eller i matberedare tillsammans med mjölken
Jag skulle baka frukostbullar men kom på att det var roligare att baka semlormed tanke på fettisdagen imorgon… Nu har vi i alla fall vetebullar hemma =) Det blev mycket goda semlor av dem
Dessa semlor har jag gjort massvis med gånger och de är så goda. Vill du inte äta alla semlor på en gång så frys in dem medan de är lite ljumna då blir de nästan som nybakade när du tar fram dem
Minisemlormed en fyllning av hallon, rå lakritspulver och chiasylt och blåbärsgrädde. Nu är det semmeltider och det bakas olika varianter av semlor hejvilt
Tillsätt övriga ingredienser och blanda med en sked. Generöst med fyllning är pricken över i. När julen och nyårsafton är över, är det dags för semlorna att dyka upp
Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen. Mosa inkråmet med elvisp eller i matberedare tillsammans med mjölken
Dessa underbara semlor gjorde jag igår med soyagrädde och mandelmassa med honung. I mina ljuvliga semlor hade jag en ekologisk mandelmassa sötad med honung
Den ena var med färska jordgubbar ochlemoncurd, och den andra var med päronmousse och vaniljkräm. Blanda sedan ägg och socker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir mycket pösigt
Redan i de äldsta skandinaviska bibelöversättningarna möter vi ordet semla, som i Gustav Vasas bibel från år 1541, där man kan läsa om tackoffer bestående av "bakade semlokakor blandade med olio"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.