800 gr benfri karré. 1 vitlöksklyfta. 1 knippa persilja. 2 msk dijonsenap. 2 msk kinesisk soja. 1 dl olja. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll den sedan över köttet som du lagt i en plastpåse
4 rosmarinkvistar. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Lägg fläskkarrén i en stor kastrull som håller för ugn. Häll i vin, buljong, krossad vitlök med skal och rosmarin
Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Min köttbit var ca 1,3 kg och den behövde drygt 4 timmari ugnen för att nå en innertemperatur på 71 grader och därefterfick den ligga inlindad i folie ca 20 minuter. 4. Stick i en termometer i tjockaste delen av köttbiten och sätt in ugnsformen i 100 grader tills innertemperaturen på köttet är 71 grader ( min köttbit behövde drygt 4 timmar i ugn)5. 4 timmar
För 4 pers. 4 skivor fläskkarré. 4 pers. 4 skivor fläskkarré. Älskar sån här mat. Enkel, rustik och värmande. Något som är väldigt gott att serveras till det här är stekt strimlad spetskål
Men byter du ut fläskkarrén mot kycklingfilé så blir det 14 propoints/portion. Till 4portioner behöver man. Stek det marinerade köttet 3-4 minuter per sida, eller tills det är genomstekt
Vardagsmat, snabbmat=)fläskkarré, i skivor2 dl grädde1 gul lök,finhackad2 dl vitt vin1 msk kalvfond1 dl hackad salviasalt,pepparBryn köttet,salta peppra, ta upp det och lägg åt sidan en stund
Ja, långlagad är verkligen rätta namnet, min fläskkarré fick stå ca 4 timmar i ugnen på låg värme och jisses vad gott det blev. Ingredienser till fläskkarrénca 1,2 kg fläskkarré i bitca 15 salviablad2 kvistar rosmarin3 vitlöksklyftor1 tsk fänkålsfrön2 msk olivoljasalt och peppar2 dl vitt vinIngredienser såsenskyn ifrån stekenca 2 dl matlagningsgräddeca 1 dl vattenca 2 msk mjöl2 msk svartvinbärssaft1 msk rödvinbärsgelé1 msk soja1 msk köttfondsalt och pepparSätt ugnen på 140 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.