Fördelen med lax är att den är lätt att arbeta med, och ganska tålig för diverse experiment. Att stå och skala och hacka ingredienser till en sallad, samtidigt som jag panerade och stekte fisk, det var nästan för mycket
För mig började det med att jag ville göra en salladmedtonfisk och ägg, lite nicoiseinspirerat. Tonfisken finfördelar jag så att den blandas med allt som är i, på det viset ger den smak överallt
Jag glömde förstås oliverna på kortet, så de kom med på tallriken sen. Det finns många olika förslag på en sallad Nicoise och i dag provade jag att göra min variant
Pensla tonfiskenmed olja och salta den. Servera den ljumna salladen till tonfisken. Blanda de ugnsbakade palsternackorna och tomaterna med valnötsvinägretten och machesalladen
Salladen blev så där härligt syrlig och det passar så otroligt bra till den lite sötare smaken som tonfisken bjuder på, och dom där sesamfrönas nötighet bryter fint av däremellan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.