Rör ut jästen i det ljumna vattnet och tillsätt sedan sirap, olja, solrosfrön, riven morot och mjölsorterna, arbeta till en smidig deg och låt jäsa i 40 minuter. Platta sedan ut degen i en lätt mjölad långpanna och skär i 24-bitar (så går det lättare att få portionsbitar av det färdiga brödet). Jäs brödet i långpannan i 30 minuter, pensla med ägg och strö över solrosfrön och havregryn
Innan lunch hann jag både baka bröd, servera min lilla familj söndagsfrukost, dammsuga och moppa (ja, det är ju snabbt gjort efter att ha skickat ut sambo och barn på promenad) samt gå på två visningar
Ingredienser Portioner. 8 ca 2 sesam gourmet knäckebrödskivor 1/2 dl gräddfil 100 g löjrom 1 msk finstrimlad gräslök Till garnering 8 små dillkvistar Lägg till i inköpslistan
Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger. Degen bakas ut direkt och läggs i smorda formar för att sedan stå i kylen och jäsa över natten
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Jag rörde ihop degen innan jobbet på morgonen och gräddade det på kvällen
Hejsan läsare och tisdag. Lägg havregryn och linfrö i degbunken. Tillsätt farinsocker och vetekli. Blanda väl och tillsätt mjölet i omgångar tillsammans med det rumsvarma smöret i bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.