Men min något stressigatisdagseftermiddag kröntes dock med gyllene sikrom…sååå gott. Dessutom låg fyra blanka, finasikari påsen, som jag fick, så kvällen var definitivt gjord
Sprid ut rejält meddill och purjolök över siken. Att få möjligheten att avnjuta dagsfärsk sikifoliepaketgrillade över öppen eld ute på en ö i havsbanden vill jag unna allla
När vinyligen var ute på en litenminisemestertripptill Västergötland och strosade i hamnen iMariestad, passade vi också på att köpa fantastisktfin varmrökt siki ett av hamnstånden
Nu går vimedstadiga steg mot hösten och då börjar Sikfisketi sjön Gäutan, den här firren var helt nyfångad på nät när vitillagade den så här kommer en fiskrättmedväldigt goda tillbehör
1 rökt sik 0,5 rödlök 50 g röd stenbitsrom 300 g crème fraiche (naturell eller med örter) 4 skivorvitt bröd smör, tillstekning salt (efter smak) peppar (efter smak)
Servera sikentillsammansmednypotatis ochnågon blomkålsbukett samt några spröda morötter. Putsa och torka av fiskenmed hushållspapper, filéa den och tatillvara renset som du lägger i en kastrull till hälften fylld medvatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.