Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatis med grön sparris,. När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades medbryntsmör
Som tillbehör stekte jag tjocka skivor av blomkål i smöroch gjorde ett lite annorlunda vitlökssmör. Bilden nedan är inte på Åsenfår och inte heller från Huså, utan från en av mina resor i Sörmland
Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
Vispa medans botten satsen tar färg och ta det av plattan så fort det uppnått en mörkbrun färg. Där hittade vi ett mycket trevligt utbud av olika sorters färsk fisk till riktigt bra priser
Servera medhavtornsglass, rivna hasselnötter och harsyra. havtornsglass. Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det bryntasmöret
För ett tag sedan fick vi leverans av Brobergs fisk med fiskar jag aldrig tillagat bl a ryggfiléav Långa och Marulk så gissa hur sugen jag då var på fisk
Ta vara på köttskyn som bildas och koka ner den till sås, kanske med lite av marinaden i. Om du hellre vill kan du först skiva, sedan pensla skivorna med marinad och snabbt, snabbt grilla på dem så att de blir varma
Skölj och torka av broccolibladen. Ånga eller koka bladen mjuka, låt rinna av. Lägg broccolibladen på tallriken tillsammans med ansjovis och slå över det varma smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.