Saffransaioli. (4 port. ). 2 äggulor. 3 dl olja. 4 vitlöksklyftor. 1 tsk vinäger. 1 påse saffran. salt. Se till att både ägg och olja är rumstempererade
Under förra veckans vistelse på Gran Canaria levde vi mer eller mindre på skaldjur och den skaldjursgrytamed chorizo som vi gjorde i fredags blev otroligt god, så jag kan inte annat än att dela med mig av receptet
Knäck ägget och skrapa ut det lösa innehållet i matberedarens behållare monterad med vingen,. En saffransaioli passar väldigt bra till alla sorters fisk och den får en härligt gul färg
Underbart tillbehör till soppor, fiskrätter eller bara på bröd med lite tapas till fördrinken. Jag har fått denna ljuvliga faktiskt lätta emulsion serverad i bergstrakterna sydväst om Barcelona tillsammans med små delikata sniglar – ett fantastiskt kulinariskt resminne
Skaldjursgrytamed saffran och vitlök. Här kommer en värmande och saffransdoftande skaldjursgryta. Tillsätt grädde, matlagningsvinet och tomatpurén så att det får puttra med
1 lök, skär i små tärningar 8 mandel potatisar, skär i små tärningar 2 morötter, skär i små tärningar 2 msk smör 1 msk tomatpure 5 dl vatten 4 msk hummerfond 5 dl grädde 600 g laxfile, skär i mindre bitar 2 msk citron saft 500 g räkor Citron fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.