Den här mumsiga risotton åt Anette och jag förra helgen och receptet är från Allt om mat. I originalreceptet skulle det inte vara med parmesan, men visst tusan ska man ha det
Någon som hänger med på en liten resa mot skaldjursrisotto. Det var Thomas Bayard på den sympatiska bloggen Vinofino, som inspirerade mig till resan mot Skaldjursrisotto
Inte en dag utan regn och igår trodde jag aldrig det skulle sluta. Hela natten spöregnade det och man kunde läsa på nyheterna om all översvämning runt om i landet
Här är en mycket trevlig skaldjursrisotto. Skaldjursrisotton blir len och krämig av smör och ost, samtidigt som den har en fin syrlighet av vitt vin och citron
När man ändå äter skaldjur är det verkligen synd och skam att slänga bort skalen. Använd dem i stället till att göra en fond som du sedan fryser in eller ställer i kylen några dagar för att sedan plocka fram och trolla ihop en ljuvlig middag
En svårslagen lunch eller, i mindre portioner, starter. Med en härligt sälta ifrån skaldjursfonden och sötma samt krämighet ifrån vin och risotto, är denna rätt en riktig höjdare i munnen
Hittade en norsk fin hälleflundra i fiskdisken. Jag älskar vit fast fisk utan ben. Fick för mig att jag ville jag testa att baka den i ugnen med japansk miso
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.