Skaldjurssoppa och vit bourgogne
Aqua vitae - livets vatten
Aqua vitae - livets vatten
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 minuter på grill (225 grader) varefter jag öste ned det hela i en kastrull (ta bort citronen) tillsammans med en matsked olivolja och lät det stå och fräsa ett par minuter. Sedan slog jag på en deciliter vitt vin samt vatten tills det täcke skalen och på med ett lock och lät det småkoka i ca 30 minuter (skumma av vid behov). Sedan låter man kastrullen stå och vila i cirka 45 minuter, varefter man tar ur skalen och silar av det hela. Fonden är vid det här laget en aning grumlig, så låt det stå i cirka en timma så att det lite grumliga får falla till botten, häll sedan försiktigt över det hela i ny gryta så du slipper bottensatsen. Låt fonden sjuda tills ungefär hälften kokat bort.
  • 600 gram med skal
  • ½ finhackad rödlök
  • hackad
  • 1 dl
  • ½ citron och
  • 1-2 tsk dijonsenap

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.