Lägg skinkan i vattenbad under natten för att dra ut litet av saltet. Temat kändes ganska givet - jul. Placera en djup ugnsplåt med vatten under skinkan (som står på grillgallret) i ugnen
Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. I år valde vi att köpa en färdigkokt julskinka från scan, eftersom vi inte ska vara hemma i jul så kändes det inte lönt att koka en egen
Skär rökta skinkan i strimlor, hacka löken och fräs tillsammans lätt i en stekpanna. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min och förbered under tiden fyllningen
Pensla skinkan och strö sist över ströbrödet. Sen går det snabbt att kleta in skinkan på julafton. Gratinera i ugn 250 grader ca 10 minuter tills skinkan fått snygg färg
Skär skinkan i skivor, tunna eller tjocka efter eget tycke. Lägg skinkan i en smord ugnsform. Häll det över skinkan och lägg på skivade tomater, riven ost och basilika
Skiva och skär skinkan i små bitar, skär haricots verts i mindre bitar. Grovriv osten. Vispa ihop vatten, vinäger och såspulver, koka upp under konstant omrörning
Skär bort svål och överflödigt fett från den färdigkokta julskinkan. Fördela röran över skinkan. Griljera skinkan i mitten av ugnen tills ströbrödet har fått fin färg, det tar 10-15 minuter
Känn på den med en provsticka, den ska vara mjuk men ändå ganska fast. Tänk på att ju större kålrot desto längre koktid kommer den ha, men desto mer mat blir det också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.