Tryck ut pajdegen i en form och nagga med gaffel. Hur står det till med er alla denna lördag. Dela broccolin i små buketter och förväll de i lättsaltat vatten ett par minuter
Jag har preppat med mat i frysen som ska vara enkel och snabb. ~ börja med pajskalet. Så jag har gjort egna köttbullar som ligger i frysen, och igår gjorde jag en broccoliochskinkpaj
Häll ner skinkan ochbroccolin på pajskalet, sedan häller du äggstanningen med osten över. Jag tänkte jag skulle klura på någon variant med krämig kyckling curry någon dag framöver
Jag fyllde min paj med långsamstekt, karamelliserad lök, broccoli, skinka och ost, samt en äggstanning med timjan, vilket är en helt annan fyllning än enligt bokens recept
FyllningenSmält smöret och ta från värmen och vispa ner mjölet och sedan mjölken, häll i osten och värm försiktigt tills osten smält, vispa i ägget och smaka av med kryddorna
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Skala och skiva löken, fräs den med olja någon minut så den börjar bli genomskinlig. Lägg upp på tallrikar och fördela smulad fetaost över hela härligheten
Idag lyxade jag till det lite och testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater ochfetaostoch den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Jag kom att tänka på en maträtt som mamma brukade göra när jag växte upp ochmed det som inspiration ochmed lite smårester i kylen så blev det en pastagratäng med bacon, som blev riktigt god
Skala och skiva löken, fräs den med olja någon minut så den börjar bli genomskinlig. Lägg upp på tallrikar och fördela smulad fetaost över hela härligheten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.