Blanda de grillade grönsakerna med resten av grönsakerna och dressingen. Finhacka den spanska pepparn och blanda med de andra ingredienserna till en dressing
Smaka av grytan, salta och peppra ev. Lägg ner allt kött i grytan och låt löken fräsa med en stund. När grytan börjar vara klar, blanda lite maizena med vatten och red grytan till lagom konsistens
Den här sommaren har jag ju förmånen att arbeta med svensk rapsgris från Scan och jag kan inte tänka mig något bättre att göra av sidfläsket än att röka det
Idag hade jag tänkt att hoppa på en av mina favoritdelar från rapsgrisen. Avslutar man med att låta grillen ge rapskotletterna en fin yta, där fettet relativt hastigt får karamellisera, har man inte bara något vackert framför sig
Ta ut grönsakerna, blanda ner fetaosten, färska basilikablad och avslutamed resten av dressingen. Ta hälften av dressingen och blanda i sojan, pensla kotletterna
Idag grillar jag en underbar fläskfilé av svensk rapsgris. Tänker jag vidare är klippor och solnedgångar också en favorit, kanske just då bara insvept i en filt med ett glas vin, men ändå
Skivad skinkstekmed kokt potatis, stekta grönsaker och inlagd jalapeno. Sätt stora plattan på spisen på högsta effekt, ställ på stora stekpannan och täck botten med rapsolja
Låt hälften av vattnet reducera bort. Lägg gulbetorna och paprikan i en bunke och blanda med rapsolja. Hetta upp en panna eller gryta med olja och smör
Helstekt karré avrapsgris. Ta ur köttet ur förpackningen och torka av det på ytan. Rapsgrisen är en produkt som lanserades under hösten förra året men jag har inte kommit mig för att köpa den förrän nu
Jag fick en förfrågan av Scan, en fråga om att skapa Sveriges bästa rapsgrisrecept. För att plocka fram nötigheten ännu mer i den gräddstuvade kålen använde jag mig av vit miso och toppade fläsksidan med malda rostade hasselnötter
Servera med vildris och någon kvist av en vacker och passande ört. Mitt under själva plockningen finns det alltid tid att ta fram och karva lite av den där tryffelsalamin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.