Den här skinksteken kan du sällan misslyckas med. Klassisk husmanskost när den är som bäst. Den blirhärligtsaftig och god tack vare tillagningeni lergrytan
Själv använde jag minråsaftcentrifug men det går säkert lika bra att riva äpplen på rivjärn och sedan sila genom silduk, det som eftersträvas är en juice utan kärnor eller fruktkött
Gjorde så otroligt god skinkstekigår och när jag skulle fota maten så gick kameran sönder. Ja, det var ju bara till att ta fram mobilenistället så om ni undrar varför bilden är så kass så är det helt enkelt en mobilbild
Den här gången gjorde jag en plommonspäckad skinkstek av en riktigtfinbit fläskkött. En av favoriterna bland husmanskost är en riktigt mör, saftig stek
Färsk timjan och rosmarin. Svart vinbärsgéle. Potatis. Om den har svål, ruta den isåfall med en vass kniv. Gnidin köttet med salt och peppar och lägg den i en smord ugnsäker form med svålen uppåt
Men i stället bjuder jag på mammas skinkstek som är bland det bästa jag vet. Vare sig du vill eller inte gör hösten sittintågi vårt vackra land och det känns lockande att ställa fram mer "rejäl" och värmande mat på bordet igen
Nu är det dags för ett av bloggens mest populära recept – nämligen hemgjord äppelmust. ) påse med äpplen hemma och jag tycker att hur mycket kräm jag än kokat, hur många äppelkakor jag än gjort osv så har det inteminskatriktigti påsen
Lägg skinkstekeni en ugnsform med svålen upp. I söndagskväll började jag få ont i halsen och igår var jag riktigtrisig men i dag känner jag mig nästan frisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.