Skinkstek med höstens smaker, tillagad i ugn med grönsaker och gräddsås
Kryddburken.se
Kryddburken.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 kilo fläskstek i bit (skinka, bog, karré etc)
  • smör till stekning
  • 2 tsk malen ungersk paprika
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt
  • peppar
  • ½ zucchini
  • 1 äpple 1 morot
  • 1 rödlök
  • ½ gul paprika
  • ½ röd paprika
  • 100 gram färska champinjoner
  • 3 msk smör
  • 3 msk mjöl
  • 6 dl mörk oxbuljong (2-3 msk fond/alt. tärning + vatten)
  • 2 dl grädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk japansk soya
  • 1 tsk D´Elidas chilisås
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 msk vinbärsgelé
  • 160 grader tills innertemperatur på köttet visar
  • 68 grader Ta ut formen, täck med folié och låt
  • 10-15 min Ta upp köttet med stekgaffel, skiva det tunt och lägg tillbaka i formen med sås

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.