Börja med att skivachampinjonerna (storleken är efter smak) och finhackavitlöken. Bryn champinjonernai ganska mycket smör i en stekpanna så att svampen drar åt sig smöret (det får mycket godare smak då) och innan allt smör försvunnit, tillsätt den hackade vitlöken
Portioner är svårt att säga, det beror på champinjon- och grädde mängden. Jag har fått lära mig att man aldrig ska skölja champinjoner, för dom blir "slemmiga" och tappar smak
Den fick sällskap på tallriken av kokt potatis samt en mycket god och krämigchampinjonsås. Fiskpinnar är kanske inte det mest exklusiva man kan äta ifiskväg men jag tycker faktisktriktigt bra om dem, även om jag anser att inte alla märken håller en ätbar kvalitet
Jag väntar på septembers härliga dagar med blå himmel och frisk luft men det verkar dröja. Husmanskost, mustiga grytor och allt med goda gräddsåser till
Fräs svamp och lök i smör, låt all vätska koka in. Tillsättportvin, låt vätskan koka in. Häll i stekskyn från köttet eller använd en skvätt fond/buljong för en djupare smak
Här kommer mitt goda recept på champinjonsås. Den kan serveras som den är tillolika kötträtter eller som grundsås till pastarätter eller krämiga grytor
1 burk champinjoner½ rödlök1½ dl vittmatlagningsvin2 msk kalvfond½ tsk socker 2 dl creme fraiche½-1 msk dragonca 30 gr smörvitpepparlitemaizenaredning. Hacka löken och fräs i en kastrullTillsätt svampen (inte svampspadet)Fräs en stund med lökenHäll imatlagningsvinetLåt koka ihop ett par minuterTillsätt kalvfond-creme fraiche-socker-dragonLåt det koka ihop 3-4 minuterKrydda med vitpepparStrö över litemaizenaredningtillvalfri tjocklekTa kastrullen från plattan och rör i smöretDen blir jätte smarrig. 1 burk champinjoner. 1½ dl vittmatlagningsvin. 2 dl creme fraiche. ca 30 gr smörvitpepparlitemaizenaredning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.