Stek nu fläskköttet runt om i samma panna som panacettan eller bacon. Honung, färsk ingefära, rotfrukter och rosmarin trollar fram fantastisk smak på den helstekta och benfria fläskkotlettbiten, man kan också använda fläskfilé, men då måste man korta ner koktiden och jag tycker att det blir mera smak på skyn med helstekt fläskkotlett utan ben
Klart att servera med potatis och grönsallad. Ca 1,4kg fläskkött benfritt. Ca 1,4kg fläskkött benfritt 1 brk champinjoner ca 400 g 5 dl mellangrädde 2 buljongtärningar 1 dl soja 1,5 dl lingonsylt 1 dl syltlök
Att få längta lite efter den där galet goda, saftiga och möra steken som skivats upp, dränkt i skysås som blir så där himmelsk god och mustig så den lätt kan ätas med sked
Täck med plastfilm och låt köttet marinera i kylskåpet ett par timmar, eller över natten. 1 msk olja med neutral smak. Servera med nykokt ris (t ex sushiris) 2 portioner. 1 msk olja med neutral smak
Blanda ingredienserna till majonnäsen medan kycklingen står i ugnen, smaka av med salt och peppar. Servera med glasnudelsallad, picklad fänkål med chili och lite soja vid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.