Vi vet inte om det är det överdådiga som suger tag eller om det är Elias Karroum, Joseph Shirazi, Bengt Hansson och Meysam Javan i en och samma mening, som får oss att svälja såväl kitsch som guld med hull och hår
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Men det blev riktigt lyckat. Det har visat sig att de gelébildande fibrerna i psyllium till stor del har samma egenskaper som gluten i samband med bakning
Stek kantarellerna till de fått färg och nästan blivit lite knapriga. Skogensguld. De lyser som guld där bland mossa och ris, i grusvägkanter och under gran
Själv skulle jag vilja utnämna älgen tillSkogensguld. I helgen köpte jag hem en fin (ja, och dyr…) bit älgstek som jag gjorde tjälknul av och som serverades till middag ikväll
Sett så här i backspegeln hade jag inte behövt göra det för det blev rester. Vi skulle äta kräftor med goda vänner helgen som gick men tyvärr fanns inte ett enda av de frysta skaldjuren att tillgå på affären
Skeda på sås och toppa med den smörstekta sparrisen, tunt skivade skogschampinjoner, ruccola, rostade pinjenötter, riven parmesan samt svart tryffel (Gotländsk) Fusion på en tallrik mellan Gotländsk durumpasta, grön sparris & Öjn’s guld – Svart tryffel med italienska inslag av parmesan & pinjenötter
Så här i väntan på jul så söker sig tankarna osökt till vörtbröd. Flytande svart guld. Detta mörka, söta bröd som passar så bra till skinka och annan mat
Det blev sååå gott. Jag minns det som skönt för själen, jag antar att jag inte tänkte så då… men jag har alltid gillat att plocka av naturens tillgångar
Så här lagom till årsdagen av Alexanders Dop tänkte jag visa upp doptårtan jag gjorde till honom. Hans far är Pilot och hans mor flygvärdinna där av flygtemat
För att kantarellsmaken ska komma till sin fulla rätt krävs fett. Uttrycket ”skogensguld” är väldigt passande med tanke på den gyllengula färgen och att de som matsvampar verkligen är guld värda
Så det blev aldrig någon tur till gymmet utan jag bäddade ner mig i soffan i stället. Blev svettig av att ställa in matlådan i diskmaskinen… Så jag packade ihop och gick hem
Då fick jag tag i riktigt billiga kantareller och tillagade svampsoppa för första gången och den blev så god att jag sedan har gjort den ett flertal gånger
Här kommer receptet på såsen som jag lagade igår och den blev väldigt god. Något som hör sommaren till för mig är kantarellsås av nyplockad svamp och detta var just vad vi åt igår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.