Skrabbelucker gjorde mamma när vi var barn och det var så gott. -), det är som en blandning mellan pannkakor och sockerkaka och de doppas i strösocker, tycker att smaken påminner lite om donuts, ja gott och sött är det, passar bra till tex brunchen, de är allra godast nybakade men går även utmärkt att äta kalla eller värma några sekunder i mikrovågsugn
Rör ihop ägg och strösocker. Blanda i mjöl, bakpulver och mjölk. Lägg i lite smör i stekpannan. Klicka ut smeten med två matskedar i stekpannan och stek på medelvärme
Näst skrabbelucker är fattiga riddare tveklöst det bästa man kan göra i en stekpanna. Ett utmärkt sätt att pimpa lite halvstelnat franskbröd (eller färskt för den delen) och göra vardagen lite sötare
Vispa ägg och socker. Blanda de övriga ingredienserna och låt stå en stund. Ta lite smör i stekpannan och stek klickar av smeten, vänd bullarna sedan i socker
Den här gången har vi blivit lite mer personliga än vanligt i Månadens sötsak. Bakat sådant som vi inte kan vara utan eller som betyder något alldeles särskilt för oss på temat PERSONLIGT
Här hemma är det sjukt, jag tar mig inte mycket längre än till soffan. Ja, det är de där hemska höstbasillerna som hoppat på mig och jag kan ju så klart inte försvara mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.