Här kommer ytterliggare ett recept på ett vörtbröd som jag baka de i år, himla gott det med. Jag gjorde i ordning brödet på kvällen, dagen före julafton och gräddade dom sedan på julaftons morgon, perfekt för då hade jag alldeles färskt nybakat vörtbröd till julbordet
I. n. g. e. j. u. l. t. a. v. ö. r. i. m. p. ,. s. å. ä. d. f. k. V. o. c. h. b. F. E. ". B. D. y. M. H. J. 1. 2. K. S. Å. L. A. T. Ö. R. 3. 5. 0. (. ). 7. G. 4. P. 8. 9. i g. d l
Koka upp vatten till skållningen och häll det över det grova rågmjölet i en bunke. Rör om noga. Täck över och låt stå i minst 6 timmar eller över natten
Inte för att skryta, men detta kan nog vara det godaste vörtbrödet jag både bakat och smakat. Vörtbröd är obligatoriskt på julbordet enligt mig, gärna med julsk*nka och senap på och hembakat bröd slår allt köpebröd med hästlängder
Ett saftigt, kryddigt och sött vörtbröd som blivit ett måste på julbordet. Det är fortfarande ett bröd med bra sötma eftersom att ett vörtbröd ska ha det
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust och porter och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen en lösts upp
Här kommer gårdagens finfina vörtbröd. Vörtbröd, 2 bröd (tänk på att att total tidsåtgång är 9-11 h)På morgonen150 g rumstempererad julmust100 g grahamsmjöl10 g jästBlanda samman i en bunke, täck med plast och låt stå i rumstemperatur i 4–6 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.