Lägg potatisen på en plåt med blomkål, lök och paprikan, vänd allt med lite rapsolja. När de fått färg runt om lägg dem på indirekt värme med portabellon och låt allt gå klart, chévren på portabellon ska gärna få lite färg
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Under tiden råsteker jag skivad potatis i rapsolja med salt och peppar. En väldigt smakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv i ugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
Är du osäker på när den är färdig så kan du försiktigt öppna paketet och provsticka potatisen. Grillad och grillad men på grillen åtminstone, men det passar utmärkt med allt som du lägger på grillen
Ta varje potatis och picka massor med hål. Du ska få recept på det godaste i potatisväg man kan äta…. Ringla över rikligt med olivolja, strö över solrosfrön och sedan flingsalt efter smak
Men det bästa är att vi har nattgäster, M&M stannade kvar när mamma och pappa åkte hem. Blanda potatisenmed lök, vitlök, rosmarin, olivolja, salt och peppar
Naturligtvis kan du även servera potatis, bulgur eller ris till. Servera kotletterna till en god tomatsallad med fetaost, gurka och salladslök (ev salt o peppar)
Låt det marineras medans sås och potatis förbereds. Smashad potatis. Myntasås med äpple. Lägg den kokta potatisen på bakplåtsklädd plåt och dunka till potatisenmed typ mortelstöten
Jag gjorde även ett annorlunda tillbehör av sockerstekt potatis – det bara måste ni testa, blir supergott till just grillat med det lite söta som bryter av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.