Slowfood och söndagsmiddag, Kalvstek i lergryta
Make Ahead Food
Make Ahead Food
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg salvia, en rejäl matsked eller två.
  • 3-4 msk kalvfond ( eller stark buljong)
  • 2 gula lökar
  • 10 champinjoner
  • 2 timmar innan du ställer in steken i ugn.
  • 1 dl av skyn från steken
  • 3 dl grädde
  • Koka i hop allt i kastrull och låt den småsjuda tills den krämigt tjock. Såsen ska verkligen småbubbla för att få sån krämig konsistens.
  • Rönnbärsgelé serverades det också till, men den kan jag dock inte själv ta åt mig äran av att ha gjort även om jag funderar på att koka i år.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.