Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl ev blandat med hjorthornssalt. Dela degen i 30 bitar och rulla till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min. Pensla bullarnamed ägg och grädda i mitten av ugnen 8-10 min
Men nu har vi ett gäng med goa bullar att äta upp, mumsigt värre. Wilgot tjatar ju om bullar varje dag, så idag bakade jag lite slätakardemummabullar till honom, men som alltid tar han två tuggor och sedan vill han ha frukt istället, riktigt fruktoman den killen som föredrar frukt framför bullar och kakor
Fyllning. Forma till slätabullar och lägg dom i alluminiumformar ställda på plåtar. Ta ur fyllningen ur frysen och tryck ner en bit i mitten av varje bulle
I morgon fyller vi dessa med. Här kommer receptet på bullarna som blev söta och saftiga. Rulla ca 12 bullar. Pensla med ägg och grädda i ugn, 250 grader ca 8 minuter. ca 12 bullar
Dessa goda bullar gör jag normalt sett ganska ofta men nu var det ett bra tag sedan. Det är snart dags att knåpa ihop den första semlan – och för det krävs en god slät bulle
Lös upp med lite kall mjölk. Goda slätabullar. För att det ska bli semlor så brukar jag ta köpt mandelmassa och värma med lite mjölk tills det blir löst
Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm. Pensla med 2,5 msk olivolja. Jäs bullarna under duk i 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.